Resource

Home » , » Bu Bütçeyle Uçulur mu?

Bu Bütçeyle Uçulur mu?

Beşiktaş’ın potadaki yeni para politikası kaygılandırıyor.


THY Euroleague’de ilk kez mücadele edecek olan Kartal, aynı grupta yer aldığı 30 milyon Euro bütçeli CSKA Moskova ve 25 milyon Euro’luk Barcelona Regal’e kafa tutmaya çalışacak.
Mücadele ettiği 3 kulvarda da alınmadık kupa bırakmayan efsane bir takım... Geçen sezonki adıyla Beşiktaş Milangaz... Tarihinde ilk kez büyük başarılara imza atan Kartal, seneye THY Euroleague’e katılma hakkı kazandı. Ancak Milangaz’la sponsorluk anlaşmasının yenilenememesi ‘kriz’ çıkardı. Yaklaşık 1 aydır, şirketlerle yapılan görüşmelerden sonuç alamayan siyah beyazlılar, çareyi kendi içinde buldu. İcra kurulunda, gelecek yıl için erkek basketbola 6.5 milyon Euro ayrıldı.
Herkesin aklına, ‘Bu bütçe THY Euroleague için yeterli mi’ sorusu geldi. Dilerseniz bu sorunun cevabını, rakamlara bakarak birlikte arayalım...

CSKA’nın bütçesi Beşiktaş’ın 7 katı

Euroleague’de geçen seneki bütçelere bakınca ‘madalyonun iki yüzü’ kendini gösteriyor. Yüksek bütçeli bazı takımlar başarısız olurken, ‘Euroleague’in havasına aşina’ ekipler, düşük bütçelerine rağmen başarıya ulaşabiliyor. Beşiktaş’la D Grubu’nda eşleşen CSKA çoğu kez yalanlasa da, 44 milyon Euro bütçesiyle geçen seneye damga vurmuştu. Yine siyah beyazlıların grubundaki Barcelona Regal 25, Yunan temsilcisi Panathinaikos ise 24 milyon Euro ile göze çarpmıştı.

Kartal uyum sağlayabilir mi

Yalnızca bütçeye bakarak, Beşiktaş’ın başarı ya da başarısızlığı konusunda ‘kahinlik’ yapmak yanlış... Tarihinde ilk kez Euroleague sahnesine çıkacak Kartal uyum sağlarsa, grubunda ilk 4’ü zorlar. Bütçesi 6.5 milyon Euro olduğu için siyah beyazlı ekibe Euroleague’de şans tanınmayabilir. Ancak Beşiktaş’ın grubunda ilk 2’nin favorisi CSKA Moskova ve Barcelona’nın ardından gelen Partizan’ın geçen yılki bütçesi sadece 4.4 milyon Euro...
Kaynak: Hürriyet
Share this article :